Advokaten Lena Rebane företräder markägarna och menar att det finns många brister i bland annat miljökonsekvensbeskrivningen i detaljplanen för Skutberget. Foto: SVT

Arrendatorer överklagar Muminbeslutet

Uppdaterad
Publicerad

I går klubbades besluten om Muminparken på Skutberget igenom i Karlstads kommunfullmäktige, men än är det inte säkert att det faktiskt blir en temapark på platsen. De sex arrendatorer som har stugor på den mark där parken ska byggas enligt detaljplanen väljer nu att överklaga beslutet till Mark- och miljödomstolen.

– Vi har goda chanser att få igenom vår överklagan. Det finns många brister i till exempel miljökonsekvensbeskrivningen, säger Lena Rebane, juridiskt ombud för arrendatorerna.

I klippet ovan hör du Lena Rebane berätta om överklaganbeslutet och kommunstyrelsens ordförande, Per-Samuel Nisser (M), förklara hur det påverkar färdigställandet av temaparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.