Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emmas barnbok som är skriven på rim ska lära barnen allt om hur det är att förlora en nära anhörig Foto: Eric Liljestrand/SVT

Barnbok på rim ska hjälpa föräldrar prata om döden med sina barn

Publicerad

När Emma Trobeck förlorade sin mamma i cancer blev frågorna från barnen för mycket. Då bestämde hon sig för att skriva en egen barnbok på rim om det tuffa ämnet – som ska hjälpa både barn och föräldrar att bearbeta sorg.

Att förlora en nära anhörig är något som Emma Trobeck fick uppleva när hennes mamma gick bort i cancer. Hennes nya barnbok ”Mormor har dött” är baserad på hennes egna upplevelser och manuset har framtagits med hjälp av en palliativ terapeut.

Dessutom är den skriven på rim, för att kunna vara mer mottaglig för barn i 3-6 års åldern.

– Boken är skriven på rim för att kunna möta deras behov samtidigt som den hjälper föräldrar att tackla det känsliga samtalsämnet. Men den handlar inte bara om de sorgliga stunderna. Den visar även de stunder man gläds åt i efterhand, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.