Lena Hall, anställd på Värmlandschark Foto: SVT

Besviken personal när Konsum Värmland varslar 200

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 200 personer varslas från Konsum Värmland när bland annat Värmlandschark och Konsum Värmland Bageri avvecklas. För flera i personalen var det svårt att hålla tillbaka tårarna när beskedet kom.

– Det är ledsamt, jag vet inte om jag kan prata, säger Lena Hall, charkuterist på Värmlandschark.

Hon har jobbat på Konsum Värmlands charkuterifabrik sedan 1989, och ställer sig frågande till ledningens beslut.

– Jag tycker att det är lite konstigt, jag tror att det hade kunnat gå att vända. Det kunde gått bättre, det tror jag, säger Lena Hall.

Läs mer: 200 varslas vid Konsum Värmland

Nya mattrender, vanor och hård konkurrens har lyfts av Konsum Värmlands företagsledning som anledningar till att Värmlandschark inte längre kan finnas kvar. Men Lena Hall ser andra förklaringar.

– Jag tycker att det är ledningen, de har inte låtsats om oss. De har inte funnits för oss har det känts som, säger hon.

”Hoppas verkligen att jag får ett jobb”

Lena Hall tror att kunderna kommer att bli förvånade när de olika produkterna som görs i Karlstad försvinner från hyllorna.

– De kunde gjort mer reklam för oss, talat om att det verkligen finns en charkfabrik i Karlstad. Jag tror inte att folk är medvetna om att korven görs här, de tror bara att det är Konsum som har den, säger hon.

Vet du vad du ska göra nu?

– Nej absolut inte. Jag hoppas verkligen att jag får ett jobb, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.