Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jordbrukspolitiken är helt fel”. Se traktordemonstrationen i Arvika – och hör varför bönderna demonstrerar. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Traktordemonstration i Arvika: ”Visar att vi finns och behövs”

Publicerad

Bland alla första maj-tåg i Värmland var det ett som stack ut lite mer än andra. Närmare bestämt i Arvika, där bönder ordnade en traktordemonstration genom stan.

– Vi är inte här för att ställa till någon oreda i stan, vi är här för att visa att vi finns och att vi behövs, säger Anna Karlsson, fritidsbonde och en av initiativtagarna till traktordemonstrationen.

Arrangörerna hade hoppats på att många bönder skulle ta en paus i vårbruket och sluta upp till demonstrationen, men det blev bara en mindre skara.

Men Andreas Koppfeldt från Edane, som pluggar på Lillerudsgymnasiet med sikte på att bli bonde eller få anställning på ett jordbruk, var en av dem som deltog i traktordemonstrationen.

Hoppats på fler

– Jag hade hoppats på åtminstone 20 traktorer. Det är synd att fler inte hade möjlighet att komma, säger han och får medhåll av Anna Karlsson.

– Det är tråkigt att folk inte tar sig tid att komma när vi ändå drar ihop någonting. Men det är också så att bönderna på de större bondgårdarna inte vågar komma för de bolag de säljer till säger nej, säger Anna Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.