– Det här är önskemål från de boende i Biskopsgården som kommit fram i de medborgardialoger som vi haft med medborgarna där, säger Jörgen Thorén, lokalpolisområdeschef för Storgöteborg Hisingen.
– Vi vet av erfarenhet att det dels kommer att bli lättare att utreda eventuella brott i framtiden och dels att de här kamerorna förebygger brott.
Tillstånd av länsstyrelsen
I somras tillstyrkte Länsstyrelsen polisens ansökan om att få använda kamerorna dygnet runt till och med juli 2018. Bakgrunden är, enligt polisen, den omfattande brottslighet som förekommit i området – varav flera allvarliga våldsbrott, skottlossningar och mord.
– Det här är ett naturligt led i vår brottsbekämpning. Nu har vi bara haft tillgång till kamerorna i en vecka så det är alltför tidigt att säga om det här redan gett resultat, säger Jörgen Thorén.
– Men vi hoppas att det kommer att ha effekt på brottsligheten i området i framtiden.
Kameraövervakning kräver tillstånd av Länsstyrelsen
Sex av kamerorna är fasta, nio är rörliga och försedda med zoomoptik. Polisen kan både följa kamerorna i realtid och titta på inspelat material i efterhand. Polisen ska informera allmänheten om övervakningen genom tydlig skyltning.
Polisens i Västra Götalands hemsida