Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Sötaste, snällaste fluffet någonsin” – se bilmekanikerna berätta om upptäckten av den gulliga rävungen i Skene. Foto: Privat

Bilmekanikernas oväntade upptäckt i Skene – rävunge bakom lucka under bilen

Uppdaterad
Publicerad

Bilen som rullades in på verkstaden i Skene tidigt på måndagsmorgonen var bokad för service. I bokningen som Emil Englund och hans kollegor tog emot fanns även en notering om ett eventuellt djur inne i bilen.

– Jag tror att alla blev lika chockade när vi öppnade luckan, säger Emil Englund.

Enligt bilverkstaden ska en man ha ringt in och påstått att en räv krupit in under bilens motorhuv kvällen innan – och inte kommit ut ur bilen sedan dess.

Bilen kördes in till verkstaden och när kollegorna hissat upp den och monterade bort en lucka under bilen låg där en liten rävunge.

Tog på sig skyddskläder

– Jag trodde att det skulle vara någon rabies-räv som ville döda oss och bita oss i ansiktet typ. Så vi tog på oss jackor och handskar som skydd ifall den skulle bitas, säger Joakim Magnusson, som jobbar på verkstaden, och fortsätter:

– Men det var det sötaste, snällaste fluffet någonsin.

Räven fick landa i en låda med en filt i botten, och matades med både korv och vatten innan Länsstyrelsen tog över ansvaret för ungen.

– Men jag ville ta med den hem, säger Joakim och skrattar.

Videon viral i sociala medier

Videon på när räven räddas av kollegorna har blivit viral med nästan en halv miljons visningar i sociala medier.

– Det har ju verkligen exploderat, det är jättekul, säger Emil Englund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.