Åklagarens gärningsbeskrivning visar att Lisa Holms kropp hittades gömd i ett klädskåp i en arbetsbod nära den misstänkte gärningsmannens arbetsplats.
Hårstrån, tejp och blod
Enligt åtalet dödades hon genom hängning och i bland bevisen finns tejprullar, hårstrån, repstumpar och inte minst blod och andra dna-spår som enligt åklagaren binder honom till brottet.
– Det känns som ett väldigt gediget åtal, det finns mycket mer teknisk bevisning än jag hade väntat mig. Den misstänkte har sagt att han aldrig har träffat Lisa Holm och det tycker jag att åklagaren lyckats motbevisa, säger advokat Ingela Hessius till SVT Nyheter.
Ingela Hessius har en bakgrund som åklagare och menar att chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm har haft ett mycket svårt och komplicerat pussel att lägga.
Tror på fällande dom
Bevisen har tagit lång tid analysera och sätta in i sitt sammanhang och man har lyckats väl, menar Ingela Hessius som tror att åklagaren har goda chanser att uppnå en fällande dom.
Att man hittat 35-åringens dna på Lisa Holms kläder och hans sperma i ladan där hon dödades gör det svårt för mannens försvarare att styrka påståendet att han aldrig träffat flickan.
Kedja utan luckor
Ingela Hessius är inte förvånad över att det tagit så lång tid att väcka åtal – drygt fyra månader:
– När det saknas vittnen blir bevisningen extremt viktig, särskilt i ett indiciefall som det här. Bevisen måste bilda en heltäckande kedja som håller hela vägen till åtal. Det får inte finnas några luckor, säger Ingela Hessius.
Rätt att ändra sig
Men bara det faktum att dna hittats och att han troligen ljugit under förhören räcker inte för att få den misstänkte fälld i rättegången som börjar om en månad. En misstänkt och åtalad har rätt ändra sin historia, och åklagaren måste på nytt bevisa att han ljuger.