• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: SVT

Guldhjälten hemma i Göteborg

Publicerad

Först vann han VM-guld. Sedan firades han av tusentals på plattan i Stockholm. Men nu är äntligen guldcentern hemma i Göteborg.

– Nu är det semester för både kroppen och knoppen som behöver vila, säger Joel Lundqvist.

Under tisdagsförmiddagen landade planet från Stockholm i Göteborg. Tre kronors lagkapten Joel Lundqvist möttes av gratulationer och blommor i ankomsthallen på Landvetter flygplats.

SE MER: SVT intervjuade Henrik och Joel 2001 – ser du vem som är vem?

Det är inte första gången som Lundqvist vinner VM-guld men att segra tillsammans med sin bror, målvakten Henrik Lundqvist, tycker han känns extra speciellt.

– Vi har vuxit upp med Tre kronor när vi var små. Att få stå och vinna ett guld tillsammans är häftigt.

Dags att njuta

Även förra året innebar framgånger för Joel Lundqvist. Tillsammans med Frölunda vann han då SM-guld. Nu är det däremot dags för en välförtjänt semester.

– Nu ska jag hem till familjen och vännerna och njuta. Just att få komma hem till familjen betyder jättemycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.