Foto: TT

Pistolmannen i Trollhättan häktad

Uppdaterad
Publicerad

Under en husrannsakan i en bostad i Trollhättan fann polisen en revolver och en pistol. Man misstänker nu att de tillhör den man i 30-årsåldern som nu häktas misstänkt för grovt vapenbrott.

Det var strax innan fem på onsdagsmorgonen som polisen larmades till lägenheten i stadsdelen Kronogården Trollhättan. Två personer hade ringt SOS i panik och uppgett att det pågick en skottlossning i bostaden.

Läs också: Stor polisinsats i Trollhättan – efterlyst man gripen

När polisen kom till platsen hade mannen i 30-årsåldern, som nu misstänks för grovt olaga hot, försvunnit från platsen.

– Två skott ska ha avlossats i lägenheten. Mannen är känd hos oss sedan tidigare och vi kunde gripa honom på en annan adress en stund senare, berättar Mats Persson, polisinspektör i Trollhättan.

Fann pistol och revolver

På adressen där mannen greps hittade polisen också ”några hundra gram cannabis”, vilket föranlett att mannen nu även misstänks för narkotikabrott.

På en tredje adress i närheten gjorde polisen ytterligare ett tillslag och fann då en pistol och en revolver som man misstänker tillhör 30-åringen.

Häktades på fredagen

Mannen anhölls och förhördes under onsdagen. Han nekar till brott. Efter häktningsförhandlingar så blev det på fredagen klart att han häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och två fall av grovt olaga hot, samt narkotikabrott.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.