Vägglössen spred sig från kvinnans bostad till grannar. Foto: TT

Kvinna sägs upp efter ohyra i lägenheten

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera olika sorters skadedjur hittats i en nedsmutsad lägenhet sägs en kvinna upp från sin lägenhet i Göteborg.

Vägglöss, pälsängrar, fläskängrar, klädmal och fuktflugor. När Anticimex undersökte kvinnans lägenhet i östra Göteborg hittades fem sorters skadedjur. Lägenheten bedömdes som en sanitär olägenhet på grund av att den var så smutsig och vanvårdad. Det rapporterar Hem&Hyra.

Flera försök krävdes för att sanera lägenheten. Hyresvärden har nu fått rätt av hyresnämnden att säga upp kvinnan. Enligt hyresvärden ska kvinnan inte ha anmält ohyran i tid, samt försvårat saneringen.

Kvinnan har nekat till att känt till att det i ett års tid funnits vägglöss i lägenheten. Hon och hennes ombud Hyresgästföreningen har överklagat hyresnämndens beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.