Foto: SVT

Lövgärdesskolan sönderslagen – undervisning inställd

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen ska en eller flera personer slagit sönder stora delar av de lokaler på Lövgärdesskolan i Angered där årskurs 6-9 huserar. Rektorn tog då beslutet att ställa in undervisningen för de eleverna.

– Jag har inte varit med om något liknande, aldrig. Det var en kraftig skadegörelse, berättar rektorn Marika Andersson för SVT Nyheter Väst på tisdagsmorgonen.

Polisen har varit på platsen men ännu vet ingen vem eller vilka som ligger bakom den omfattande skadegörelsen.

– Rutor är krossade och stolar och bord omkullvälta. Nu på morgonen är jag mest imponerad av att personalen hunnit städa upp så mycket, säger Marika Andersson.

Flera rutor krossade

Enligt SVT:s reporter på plats är minst elva fönsterrutor till matsalen krossade. Dessutom har mat hällts ut på golvet, bland annat en stor mängd rapsolja.

– Genom de krossade rutorna ser man de yngre barnen spela fotboll på rastgården, berättar SVT:s reporter Sofia Nordén.

Årskurs 4-5 är inte drabbade av skadegörelsen och har på tisdagen undervisning enligt schema. För årskurs 6-9 återupptas undervisningen på onsdagen.

Se videoklipp på delar av skadegörelsen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.