Två unga bröder sköts ihjäl på Briljantgatan i Västra Frölunda i slutet av oktober. Foto: TT

Man gripen för dubbelmordet i Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för dubbelmordet i Frölunda för tre veckor sedan.

Mannen greps under onsdagsmorgonen vid 07.30-tiden.

– Han anhölls i sin frånvaro under gårdagen och greps på en adress nu på morgonen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Läs också: Två bröder ihjälskjutna i Västra Frölunda

Enligt Fuxborg var det flera patruller som stormade adressen där personen befann sig.

Det var måndagen den 31 oktober som två bröder, en i 20-årsåldern och en i tonåren, sköts ihjäl med flera skott på en innergård på Briljantgatan i Tynnered, Västra Frölunda.

Mordet väckte mycket stor bedrövelse och många blev vittnen till händelsen från sina lägenhetsfönster då morden skedde ganska tidigt på kvällen.

Sedan dess har en intensiv polisjakt pågått, en jakt som nu alltså verkar ha gett resultat. Exakt vad som ligger bakom dubbelmordet är inte känt men polisen har tidigare sagt att man misstänker att det är en del i en konflikt mellan rivaliserande gäng.

Läs också: Grannen berättar om chocken

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson, som leder förundersökningen, berättar att det är ett gediget spaningsarbete som ligger bakom gripandet.

– Vi anser att det är rätt man som har gripits, nu är det upp till åklagaren att se om bevisen håller för att begära honom häktad, säger han.

Haraldsson vill inte gå in på eventuellt motiv till dådet.

– Den gripne är känd för oss sedan tidigare, säger Thord Haraldsson.

Vid 12.30-tiden skriver polisen på sin hemsida att mannen är förhörd och delgiven misstanke gällande mord i två fall. Mannen nekar till brott och åklagaren har beslutat om att han fortsatt ska vara anhållen.

Haraldsson utesluter inte att det kan bli aktuellt med ytterligare gripanden. Enligt uppgifter från mordkvällen var det två personer på en moped som utförde dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.