E-type köpte Arnkulisser

Uppdaterad
Publicerad

Artisten E-type har köpt delar av Medeltidens värld av Götene kommun. Nästan 400 000 kronor har han betalat för kulisserna som använts i filmerna om Arn.

Medeltidens värld skulle bli Götene kommuns stora turistsatsning. Parken öppnade 2008, men blev en flopp. Det kom långt ifrån så många besökare som man räknat med och satsningen beräknas ha kostat skattebetalarna i Götene 100 miljoner kronor.

I somras beslutade kommunfullmäktige att ”Medeltidens värld” skulle avvecklas och att byggnader och inventarier skulle säljas:

Medeltidens värld

– Först ut så säljer vi byggnaderna. Varje krona som vi kan få in är viktig, vi hoppas på att nå reservationspriser, har Åsa Karlsson (S) ordförande i Götene kommunstyrelse tidigare sagt till SVT Västnytt.

Fick in 592 000 kronor

Då nätauktionen avslutades under torsdagsförmiddagen stod det klart att samtliga objekt blivit sålda. Sammanlagt har kommunen fått in 592 000 kronor vid försäljningen.

Artisten Martin Eriksson, mer känd som E-type, var den som köpte flest byggnader. För 371 000 kronor la han bland annat vantarna på den så kallade ”Aranäsgården” som byggdes som kuliss till filmerna om ”Arn – tempelriddaren”. E-type är numera även ägare av ett vinkelhus och ett långhus som använts i filmerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medeltidens värld

Mer i ämnet