Det ”kan misstänkas” att 17-åringen led av en allvarlig psykisk störning vid tillfället för det misstänkta mordet. Foto: Alva Olsson / SVT

Mordmisstänkte 17-åring i Mark kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-årige pojke som är misstänkt för att ha mördat en jämnårig flicka i Marks kommun kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning – det av ett ett läkarutlåtande från Rättsmedicinalverket.

17-åringen anhölls i slutet på mars, några dagar efter flickans försvinnande. Han har under tiden som häktad genomgått en så kallad paragraf 7-undersökning, en psykiatrisk läkarundersökning på domstolens begäran, vilken alltså visar att det ”kan misstänkas” att 17-åringen led av en allvarlig psykisk störning både vid tillfället för det misstänkta mordet, och när undersökningen gjordes.

Den 17-åriga flickan hittades död samma dag som den jämnårige pojken anhölls och enligt den tekniska undersökningen dog hon samma dag som hon försvann – fyra dagar tidigare.

I utlåtandet konstateras också att det finns skäl att göra en mer omfattande rättspsykiatrisk undersökning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en sammanfattning om det misstänkta mordet i Marks kommun. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.