Johanna Öberg, Stampen medias vd. Foto: TT/Stampen

Stampen varslar 34 tjänster

Uppdaterad
Publicerad

När mediekoncernen Stampen nu tvingas spara pengar kommer 34 tjänster att varslas. 14 av dem är redaktionella, varav åtta i Göteborg och sex stycken på landsortstidningarna.

Dessutom försvinner 16 stycken på tjänstemannasidan, och fyra grafiska tjänster. Stampen uppger att varslet sker på grund av arbetsbrist, och nu väntar fackliga förhandlingar. De berörda medarbetarna har informerats.

– Det är förstås ett väldigt tungt besked att lämna. Hur tjänsterna är fördelade geografiskt kan jag inte gå in på, det skulle föregripa processen, säger Stampen Medias vd Johanna Öberg till SVT Nyheter Väst.

Stampen Media

Hur mycket kommer ni att spara in på det här varslet?

– Den totala helårsbesparingen beräknar vi till 25 miljoner kronor, säger Johanna Öberg.

Kan samtidigt nyanställa

Samtidigt som Stampen ska sänka sina kostnader, meddelar de att koncernen ska fortsätta öka digitalt och kompensera för förlorade intäkter från papperstidningarna.

SVT Nyheter Väst: Kommer ni att nyanställa för att satsa digitalt?

– Det kan vi komma att göra, säger Johanna Öberg.

Har slutit avtal med bankerna

Enligt koncernen har de digitala intäkterna ökat med 26 procent sedan förra året.

– Dessvärre förmår det inte kompensera tappet på printsidan, säger Johanna Öberg.

Nyligen avslutade Stampen den rekonstruktion som pågått sedan i våras. Koncernen har också slutit en överenskommelse med bankerna om hur deras lån ska hanteras framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stampen Media

Mer i ämnet