Vårväderstorget, Biskopsgården, 19 mars 2015. Foto: TT

Tre misstänkta för dödsskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har delgivits misstanke om mord alternativt medhjälp till mord efter skjutningen på en restaurang vid Vårväderstorget på Hisingen i mars.

De tre männen, födda 1987, 1995 och 1996, greps dagen efter dådet och sitter häktade för grovt vapenbrott och två av dem även för grovt narkotikabrott.

Misstankarna mot männen har nu stärkts efter att det visat sig att de beslagtagna vapnen är samma som användes vid dådet.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

– Vi är hundraprocentigt säkra på att det var de här vapnen som avlossades på brottsplatsen, säger Robert Karlsson, chef för utredningsenheten i polisregion Väst.

– Vi kan konstatera att de här hade med sig mordvapnen.

Två sköts ihjäl

Det var i mars som personer med automatvapen sköt på Vår krog och bar på Vårväderstorget. Två unga män dödades och åtta män skadades i samband med skjutningen.

– Det känns jätteskönt att vi kommit så här långt. Det har stor betydelse för polis, åklagare och allmänheten. Men också de kriminella i staden, att de förstår att man inte kan skjuta vilt omkring sig och gå därifrån ostraffat.

När kan det bli aktuellt med åtal?

– Det är långt kvar i utredningen. Möjligtvis mot slutet av året, säger Robert Karlsson, chef för utredningsenheten i polisregion Väst.

Vad kan du säga om motivet?

– Jag vill inte gå in närmare på det. Det handlar ju om narkotikamarknaden, det är vi ganska säkra på.

Förnekar brott

18-åringens advokat Petter Aasheim uppger för SVT Nyheter Väst att hans klient förnekar brott.

27-åringens advokat Tapio Kanniainnen vill inte uttala sig.

– Det är så pass färskt att jag vill inte säga något förrän jag träffat honom. Men det är väl bekant att han förnekar de brott han häktats för, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Mer i ämnet