Foto: TT

171 resenärer köpte biljetter – till tåg som inte fanns

Uppdaterad
Publicerad

Umeåresenärerna som hade köpt biljett till morgontåget söderut på midsommardagen fick tänka om. Det visade sig nämligen att de hade köpt biljetter till ett tåg som plockades ur tidtabellen.

171 resenärer hade köpt biljett till SJ:s snabbtåg 571 från Umeå till Stockholm på lördagsmorgonen. Ett tåg som enligt bokningssystemet skulle avgå, men enligt Carina Axelsson på SJ:s pressjour var det ett misstag.

– Det tåget har legat fel i försäljningssystemet, det var en miss av oss, säger hon.

Fick åka ett par timmar senare

Enligt bokningssystemet skulle tåget ha avgått från Umeå klockan 07.15, vilket de brukar göra på lördagar. Men under midsommardagen har detta tåg tagits ur tabellen. När missen upptäcktes stängdes bokningsmöjligheterna och information skickades ut till resenärerna.

– Nu har resenärerna i stället fått plats på tåget som gick två timmar senare, säger Carina Axelsson.

Känner inte till liknande fall

Hon säger att hon inte har någon information om att något liknande skulle ha inträffat tidigare och har inte heller hört något om att resenärer skulle ha hört av sig med klagomål på det inträffade.

– Men har de synpunkter får de självklart kontakta vår kundtjänst, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.