Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Alla har rätt till en bra arbetsmiljö” – hör Albert Wiklund, ombudsman på Kommunal, om hur han ser på missförhållandena på Samhall i Storuman. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Kommunal om arbetsmiljön på Samhall: ”Hör inte hemma på svensk arbetsplats”

Uppdaterad
Publicerad

Fackförbundet Kommunal i Västerbotten reagerar kraftigt på uppgifterna om den dåliga arbetsmiljön på Samhall i Storuman.

– Alla har rätt till en bra arbetsmiljö, säger ombudsmannen Albert Wiklund.

Fackförbunden Kommunal, IF Metall och Fastighetsanställdas förbund har av tidigare anställda fått larm om missförhållanden på Samhall i Storuman.

– Den bild jag får efter att ha läst skrivelsen är att den psykosociala arbetsmiljön på Samhall är bedrövlig, säger Wiklund.

SVT Nyheter har varit i kontakt med Samhall som inte vill ställa upp på en intervju. I ett mejl svarar Magnus Wilderth, distriktschef på Samhall i Västerbotten och Norrbotten, att man inte funnit grund för uppgifterna om bristerna i arbetsmiljön, varken från medarbetare eller från fackligt håll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.