Foto: Privat

Se Majas glädjegest när hon sätter nollan

Uppdaterad
Publicerad

Det här är första gången som Maja Persson i Umeå tävlar med stor häst i lag och därför blev det stort jubel från publiken och en lång glädjegest från Maja när hon gjorde en felfri ritt då den första omgången i elitallsvenskan arrangerades under lördagen.

Maja Persson, young rider, tävlande för Umeå ryttarförening red en felfri runda i första elitallsvenskanomgången under lördagskväll då Hippologum och hemmaklubben stod värd för de nationella tävlingarna.

Inför fullsatta läktare hoppade Maja 125 centimeter på sin häst Irish coffee 24 och var den enda i hennes lag som satte nollan.

– Det känns helt underbart. Jag har aldrig varit uppe och tävlat på så här hög nivå tidigare och att få gå felfritt och att göra det på hemmaplan, det går inte ens att beskriva känslan, säger hon.

Laget bestående av Maja Persson, Sofia Berg, Camilla Granberg och Emelie Stenman lyckades dock inte hålla nollan i totalen utan slutade fyra med totalt 16 fel. Vann gjorde Piteå Ridklubb med nio fel före Borlänge Ryttarsällskap som hade tolv fel. Gävle Ryttarsällskap, 13 fel, slutade trea.

Under söndagen fortsätter tävlingarna, men denna gång tävlar ryttarna individuellt. Även denna dag visade sig Irish coffe 24 vara i högform och de slutade på en fjärdeplats i klassen 1.20-klassen. Klubbkompisen Caroline Wrede på Flash Sun tog hem segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.