Foto: TT

Varnar för färsk kyckling

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler länsbor blir magsjuka av bakterien Campylobacter. Nu varnar landstinget för att bakterien kan spridas i färsk kyckling.

I januari och februari har Västerbotten haft cirka 20 fall per månad. Det är en stor skillnad mot samma tid i fjol då det bara rörde sig om enstaka fall. Enligt de utredningar som gjorts tyder denna ökning på en ökad förekomst av Campylobacter i svensk kyckling, och att färsk kyckling kan vara en bov i dramat.

Läs även: Desirée år kyckling – låg sjuk i tio dagar

Dock ska fryst kyckling inte vara lika farligt, eftersom bakterien försvinner i viss mån efter nedfrusning. Samtidigt betonar landstinget vikten av god livsmedelshygien när man tillagar kyckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.