Ung man funnen död i Örnsköldsviks hamn. Bilden är från sökinsatsen under dagen. Foto: SVT

Försvunne mannen i Örnsköldsvik hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Den unge man som varit eftersökt i Örnsköldsvik har hittats död i hamnen. Den avlidne är Modo hockeys målvakt Markus Olsson, 20.

Den unge mannen lämnade sina vänner vid ettiden på fredagsnatten efter ett besök på krogen. Han kom aldrig hem, men polisen fick kännedom om försvinnandet först efter cirka ett dygn.

En stor sökinsats från polisen startade och pågick hela natten mot söndag. På dagen hjälpte även Missing people till att leta i centrum.

Hittades död i vattnet

Strax före halv fem på söndag eftermiddag meddelade polisen att den unge mannen hittats död. Han hittades av dykare i hamnen i Örnsköldsvik lite efter tre på eftermiddagen.

Mannens anhöriga är underrättade. Det finns ingen misstanke om brott i samband med dödsfallet.

Var spelare i Modo

Den avlidne mannen är Modo hockeys målvakt Markus Olsson, 20 år och hemmahörande i Örnsköldsvik. På sin hemsida skriver Modo hockey att klubben har sorg: ”Våra tankar går till Markus Olssons närmaste familj och vänner”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.