Granen föll till marken och kranbil nära att välta vid årets resning av julgranen på Stora Torget i Härnösand. Foto: Örjan Leek

Julgranen i Härnösand välte

Publicerad

Årets resning av julgranen på Stora Torget i Härnösand blev dramatisk. Kranbilen var nära att välta och granen föll till marken. Lyckligtvis kom ingen människa till skada.

Det blev dramatiskt när julgranen i Härnösand skulle resas i november. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Kranbil nära att välta

Ett stödben till kranbilen som användes för att placera granen gav av okänd anledning plötsligt vika vilket gjorde att den väldiga granen föll till marken. Tack vare kranen välte inte själva bilen men fick dock en kraftig slagsida på ca 45 grader. Genom att pressa kranen mot marken lyckades föraren få upp bilen på alla fyra hjulen igen.

Kräver att händelsen utreds

Ingen person kom till skada men 50 liter hydraulolja läckte ut som sanerades bort. Arbetsmiljöverket kräver nu att arbetsgivaren utreder vad som gått fel. Senast den 8 december ska utredningen inkommit till Arbetsmiljöverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.