Peter Öberg, 34, tacklades i huvudet i matchen mot HV71 för drygt två veckor sedan. Nu handlar dagarna om att försöka komma tillbaka i vardagen.
– Första tiden var jag mest sängliggande. Nu har jag väldigt påtaglig huvudvärk och är trött, berättar Öberg.
Tacklingen har av hockeyexperter beskrivits som en de fulast i SHL den här säsongen och Öberg blev liggande livlös på isen.
– Han släckte lyset för mig. Jag kom ihåg vad som hände innan situationen, men att jag for i isen har jag inget minne av. Det tog ju olyckligt mot huvudet och det är inte roligt att titta på, säger Öberg.
Peters familj följde bortamatchen på TV.
– Min äldsta son är väldigt hockeyintressrad och brukar se de flesta matcherna – och det är väl aldrig kul att barn får se sin pappa eller närstående göra illa sig.
Experten oroad
Hjärnskakningarna har blivit vanligare inom ishockeyn. Yelverton Tegner, hjärnskakningsexpert och ordförande i Svenska hockeyförbundets läkarförening, är oroad och beskriver ökningen de senaste fem åren, som en epedemi.
Han ser framför allt två förklaringar till utvecklingen.
– Ishockeyn går mycket, mycket fortare och spelarna är större. Sedan tycker jag också att respekten för motståndaren har minskat genom åren, säger Tegner.
Peter Öberg håller med.
– Det går fort och man ska ta snabba beslut, men man ska kanske i vissa lägen försöka tänka vad det kan bli av ens handling.
”Ser fram emot att spela igen”
Han har fått flera hjärnskakningar under sin långa karriär – men han ska tillbaka, ännu en gång.
– Det första är att man vill känna sig hyfsat normal och att vardagens ska funka. Självklart ser man fram emot att spela igen. Jag får ta det dag för dag och hålla tummarna att det ska gå bra, konstaterar Öberg.