Kerstin Svedberg, polischef. Foto: SVT

”Olämplig placering av restaurang”

Uppdaterad
Publicerad

Den unge mannen hittades död av dykare i vattnet utanför restaurangen. Nu lyfter insatsledaren frågan om det är en lämplig placering av en nattklubb.

Klockan var strax efter 15 på söndagseftermiddagen när polisens dykare i sitt systematisk sökande i hamnbassängen nådde området direkt utanför den restaurang som 20-åringen lämnat på fredagsnatten. Där, i det isiga vattnet, påträffades kroppen.

”Tragisk olycka”

Polisen fick kännedom om försvinnandet efter ett dygn. Sökinsatsen under söndagen har varit omfattande och länge levde hoppet att han skulle kunna hittas vid liv.

– Det är oerhört sorgligt att en olyckshändelse kan få så allvarliga konsekvenser. Det var en ung människas liv som fick sitt slut i vattnet och det tragiskt, säger Kerstin Svedberg som var insatsledare vid sökandet.

– Man ställer sig frågan om det är lämpligt att ha en krog på ett sådant ställe. Det är nära till vattnet och kajkanterna är höga. När han väl fallit i vattnet hade han nog inte en chans att klara sig, menar hon.

Inget brott

Någon misstanke om brott finns inte från polisens sida. Den unge mannen var enligt uppgift berusad när han lämnade krogen och hade promenadavstånd genom hamnområdet till hemmet. Under dagen gjordes de första dykningarna strax norr om restaurangen och det var när sökandet nådde vattnet direkt utanför krogen som kroppen hittades.

Eftersom 20-åringen hittades död i vad som förefaller att vara en drunkningsolycka kommer kroppen att genomgå rättsmedicinsk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.