Polisen har inriktat sökandet till Örnsköldsviks hamn. Foto: SVT

Stor sökinsats efter ung man

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som är i 20-års åldern lämnade sina vänner vid 01-tiden på fredagsnatten, men kom aldrig hem. Polisen har sökt hela natten utan resultat.

Enligt polisen var mannen berusad när han lämnade krogen Allstar i centrala Örnsköldsvik för att gå hem. Klockan var då 01.00 natten mot lördag och sedan dess har han ingen sett till honom. Polisen har sökt på de platser där mannen kan förväntas vara, men utan resultat.

Han anmäldes försvunnen efter ett dygn och då sattes genast stora sökresurser in.

– Det har gått så pass lång tid att vi tror inte det handlar om ett frivilligt försvinnande. Det finns tecken som tyder på det, säger Johan Schlienger,  kommunikatör Polisen Västernorrland.

Vilka ”tecken” det rör sig om, vill han inte gå in på.

”Intensivt sökande”

Sökandet har pågått hela natten och området har utvidgats från krogen där han befann sig till hela området mellan stan och mannen bostad.

– Just nu söker man intensivt i hamnområdet, berättar Johan Schlienger.

Polisens blåvita platsband visade att kajen precis utanför Allstar var avspärrad och dykarnas arbete fortsatte.

Vältränad idrottsman

Man har tagit hjälp av dykare för att söka av öppet vatten och i vattendrag. Militär, båt och Missing people deltar också i sökandet.

– Helikopter är på väg från Östersund, den lyfte för tjugo minuter sedan, säger Johan Schlienger, vid en intervju klockan 09.00 på söndagsmorgonen.

Mannen är enligt polisen aktiv idrottsman och beskrivs som vältränad.

Polisen vädjar till allmänheten

Polisen vädjar till allmänheten om hjälp att hitta mannen.

Den unge mannen var klädd i blå skjorta, vit pullover, jeans och mörkblå vårjacka när han försvann, han har mellanblont hår och är cirka 187 cm lång.

Uppdatering: På söndag eftermiddag hittades mannen avliden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.