Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det brann på flera platser”, säger Tomas Fridh, vd Ica Supermarket Haga. Det var på juldagen som butiken i Västerås förstördes i branden. Foto: Ulrika Westerberg

Handlaren efter branden på Ica Haga i Västerås: ”Det gick oerhört snabbt”

Publicerad

Från det att en stökig kund börjar vifta med en sprayflaska och tändare tills matbutiken på Haga kollapsar under lågorna, går det bara ett par timmar.

– Det gick så oerhört snabbt och personalen agerade föredömligt, de la fullt fokus på att rädda kunderna och sig själva samt larma, säger Tomas Fridh, som är vd på Ica Haga.

Tre medarbetare var på plats i butiken på Haga vid lunchtid på juldagen, när en stökig kund började hota med eld. Personalen tryckte på överfallslarmet men när räddningstjänsten kom till platsen stod mataffären redan i lågor. Ett par timmar senare var byggnaden totalförstörd.

Hur kunde det gå så snabbt?

Branden på Ica Haga i Västerås

– Det var ett väldigt snabbt förlopp och det brann på flera platser, säger Tomas Fridh.

Fanns det brandsläckare?

– Det fanns brandsläckare, men fullt fokus var på att få ut kunderna och sätta sig själva i säkerhet och det gjorde personalen helt perfekt, jag är väldigt stolt över dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Ica Haga i Västerås

Mer i ämnet