Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Personalen hade upprepade gånger tryckt på överfallslarmet efter att en person kommit in i butiken och ”stökat”. Se bilder från räddningsarbetet i klippet. Foto: Sigrid Renklint/SVT

Eldade med torrschampo – nu åtalas kvinnan för butiksbranden i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Genom att elda med gasen från en flaska torrschampo ska hon ha startat branden som fick hela ICA Haga i Västerås att brinna ner. Nu åtalas den misstänkta kvinnan för bland annat grov mordbrand.

På onsdagen kom åtalet mot den kvinna i 30-årsåldern som misstänks ha startat branden som totalförstörde en matbutik på området Haga i Västerås på juldagen 2023.

Av åtalet framgår att kvinnan ska ha tänt eld på en stråle från en sprejflaska torrschampo och sedan sprejat med den så att inredning och varor i butiken fattat eld.

Branden på Ica Haga i Västerås

Försök till misshandel

Kvinnan ska även ha sprejat direkt mot två personer som befann sig utanför butiken. Därav åtalas hon även för bland annat två fall av försök till misshandel.

SVT Nyheter Västmanland har tidigare rapporterat att enligt ett utlåtande från Rättsmedicinalverket bedöms kvinnan ha lidit av en allvarlig psykiskt störning vid händelsen.

Förhandlingen i Västmanlands tingsrätt väntas ta mindre än två dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Ica Haga i Västerås

Mer i ämnet