Foto: Skärmdump från Navalnyjs Twitterkonto

Alexej Navalnyj gripen av rysk polis

Publicerad

Den ryske oppositionsledaren och Putinkritikern Alexej Navalnyj har gripits av polis inför planerade protester i Moskva, uppger hans fru på Twitter.

Även ett mindre antal demonstranter ska ha frihetsberövats.

Enligt hustrun ska oppositionsledaren ha gripits utanför sitt hem i Moskva, ungefär en halvtimme innan protesterna startade.                                       

Navalnyj har manat till protester mot korruption i dag under helgdagen Rysslands dag. I Moskva har man fått tillstånd för en demonstration utanför centrum, men Navalnyj har uppmanat folk att samlas på huvudgatan.

Samtidigt uppges ett mindre antal demonstranter ha gripits vid utgången till en tunnelbanestation i centrala Moskva. De ska ha varit på väg till protesterna, uppger vittnen till Reuters.

Det är inte första gången som Navalnyj frihetsberövas av de ryska myndigheterna. I slutet av mars greps han i samband med landsomfattande protester mot president Putin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.