Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brandförsvaret står redo utanför flerfamiljshus som brinner. Foto: SVT

Man och kvinna döda efter storbrand i Östersund

Publicerad

En man och en kvinna i 70-årsåldern har omkommit i den lägenhetsbrand i Östersund som rasat under natten och morgonen. Ytterligare tre personer har lindrigare skador.

Polis och räddningstjänst larmades klockan 01.25 natten till tisdag om en brand i en lägenhet i Östersund. Branden har sedan spridit sig i byggnaden.

– Det är en fullt utvecklad brand och man har fått evakuera samtliga boende i byggnaden, säger Roger Söderlund, RLC-befäl vid polisen.

Tidigt på tisdagsmorgonen uppgav räddningstjänsten att branden fortfarande inte var under kontroll.

Ett 20-tal människor har evakuerats och polisen vet ännu inte orsaken till branden men uppger att man i nuläget inte söker efter någon gärningsman.

– Vi kommer att spärra av fastigheten när räddningstjänsten är klara med sitt arbete så att våra forensiker kan titta på det. Av det vi vet nu misstänker vi inte att branden är anlagd, säger Roger Söderlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.