Flickans kropp hittades i ett skogsområde i Skärholmen. Foto: Scanpix

Flicka hittad hängd

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig flicka hittades hängd i ett skogsområde i Skärholmen i torsdags morse. Inledningsvis betraktades det som ett självmord. Men nu har polisen inlett en förundersökning om mord.

Flickan hittades i går morse, och polisen betraktade inledningsvis händelsen som ett självmord.  Men efter noggrannare efterforskningar misstänker polisen nu att det handlar om ett mord. En förundersökning har inletts.

-Det finns olika saker som gör att vi vill titta närmare på fallet. Det är ett sätt för oss att utesluta brott. Men om det visar sig att det är ett brott är det viktig att ha börjat utreda tidigt, säger Hesam Akbari, informationsansvarig hos polisen.

Flicka hittad hängd i Skärholmen

Ingen misstänkt

I nuläget finns ingen misstänkt. Förhör har hållits med personer i flickans bekantskapskrets under dagen och därefter beslutade polisen att utreda fallet närmare.

-Vi är försiktiga med spekulationer från vännerna, men spekulationer gör också att det är viktigt att man utreder, säger Hesam Akbari.

Under dagen genomfördes en teknisk undersökning och arbete med att kartlägga flickans liv. Polisen söker även efter spår med hundar i området.

Resultatet av obduktionen väntas komma på måndag då man hoppas kunna fastställa dödsorsaken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flicka hittad hängd i Skärholmen

Mer i ämnet