Plommonen i trädgården väntar på att bli plockade. Villan i Saltsjö-Boo har stått tom ett tag men i natt kom två av de nio ensamkommande flyktingbarn som ska bo här.
– Tanken är att vi ska hjälpa dem att komma in i det svenska samhället på ett bra sätt. Att de ska förstå den svenska kulturen och lära sig språket, säger Christer Halldelius, vd för Vårljus som är det kommunala bolag som ska driva boendet.
Men ungdomarna som kommer hit landar mitt i en konflikt. Några av grannarna har nämligen överklagat tillståndet att bedriva HVB-hem i kvarteret.
Husen på den lilla idylliska villagatan ligger nästan vägg i vägg med varandra. Och att grannar kan oroa sig för vad som händer på andra sidan tomtgränsen, det har man förståelse för, säger de ansvariga för boendet.
– Jag kan förstå att man är lite orolig, undrande, säger Christer Halldelius.
– Vår erfarenhet är att sådana reaktioner inte är ovanliga, men också att när väl verksamheten kommer igång så fungerar det väldigt väl och då blir kontakten med grannarna alldeles utmärkt.
ABC talar med en av grannarna som överklagat tillståndet för flyktingboendet i grannvillan. Han vill inte bli intervjuad i TV men säger att grannarna känner sig överkörda av bolaget Vårljus, som ägs av ett antal kranskommuner i Stockholms län. Det är inte flyktingarna man är emot, säger han. Men man tror att det här öppnar även för andra verksamheter i huset som grannarna inte kan påverka.
– Ja jag vet inte hur mycket vi i andra sammanhang kan påverka vad som händer inne hos grannen, och det kanske de inte kan räkna med att de ska påverka vad som händer inne i boendet, svarar Christer Halldelius.
Enligt Christer Halldelius är det positivt för verksamheten att boendet har nära till grannar. I alla fall borde det kunna vara det.
– Förhoppningsvis så kanske vi kan få hjälp med att en del ungdomar kan få sommarjobb eller praktikjobb via grannarna.
Matilda Gunnäs har bott länge i området och ser ingenting negativt med etablerandet av ett flyktingboende bland villorna.
– Jag har bott här länge och här ska man känna sig välkommen. Det tycker jag att Nacka står för. Om andra barn kan komma hit och få en bättre uppväxt, så varför inte? De har samma rätt att ha ett bra liv som vi.
Ärendet ska nu att avgöras i Mark- och miljödomstolen.