Hammarby JO-anmäler polisen

Uppdaterad
Publicerad

Polis använde pepparsprej vid tumult under matchen mellan Hammarby och Assyriska.

I fredagens match på Söderstadion så utbröt ett internt slagsmål på den läktare där Hammarbys klack befinner sig. När polisen valde att gå upp på läktaren, användes både batong och pepparsprej mot publiken.

Hammarby Fotboll anser att polisen begått ett antal allvarliga fel i samband med sin insats under fredagens match, och nu ska klubben JO-anmäla polisen för brukandet av pepparsprej. Det skriver Hammarby på sin hemsida.

Polisen beskrev sin version tidigare i veckan, en bild som enligt Hammarby innehåller beskrivningar av händelsen som man inte känner igen.

Hammarby Fotbolls ordförande Kent Hertzell har även framfört klubbens syn på polisens agerande till polisstyrelsens ordförande Anna König Jerlmyr som i sin tur kommer att prata med länspolismästare Mats Löfving. Hertzell har även begärt ett möte med dem båda under nästa vecka.

Hammarby Fotboll har också anmält sig själv till arbetsmiljöverket för att få en opartisk granskning av arbetsmiljön på Söderstadion.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.