Foto: TT

Stockholm får underkänt för skolplanering

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stads revisorer saknar en helhetssyn över framtidens skolbehov. Man drar slutsatsen att Barn inte är lika lönsamma som bostäder.

Stockholm stads revisorer har skrivit en kritisk rapport som saknar en helhetssyn över behovet för framtidens kolor och offentlige lokaler. Det rapporterar DN.

– Det är mycket tung kritik mot ett systemfel som har varit en följetong under ett antal år säger Jan Valeskog (S), från utbildningsnämden till tidningen.

Revisornerna anser att samarbetet mellan stadens olika verksamheter bör förbättras. Ett exempel är expolateringsnämnden.  På lång sikt ska byggbeslut från exploateringsnämnden ge 90 procentig vinst. Det har kommunfullmäktige klubbat igenom.

Revisorerna menar att i ett nybyggtområde skulle de målet kunna hamna i strid med  behovet av nya skolor. Tomter för offentlig verksamhet ger inga intäckter – men det gör bostäder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.