Förskolan med yoga på schemat

Uppdaterad
Publicerad

De äldre barnen på Möllebackens förskola i Karlshamn har ett annorlunda sätt att bli starka och lugna. Barnen använder trädet, tornet, bryggan och alla andra ställningar som används inom yoga.

– Dagens barn är ganska stressade och vi såg att de var svaga i mage och rygg. Därför ville vi prova med yoga, säger förskoleläraren och initiativtagaren Leona Fristedt.

Personalen tycker att barnen har blivit lugnare och starkare i kroppen sedan de började med yoga. De märker även att barnen använder sig av yogan i andra situationer.

– De kan till exempel säga att man ska vara snälla mot varandra som i yogan. De kan ta ett djupt andetag om vi sitter och ska äta och det är hög ljudvolym och så kan man se hur armarna åker upp, så de använder det på annat sätt än just den här stunden, säger Leona Fristedt.

Flera förskolor har nu hört av sig till Möllebacken och varit intresserade av att komma och titta på ett pass för att eventuellt själva börja med det.

– Det är jätteroligt och skulle vara kul om fler började med det, säger Leona Fristedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.