Melodifestivalens första deltävling nästa år går i Karlskrona.

Melodifestivalen till Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona står som värd för Melodifestivalens första deltävling 2013.

Återigen är skådeplatsen Telenor Arena Karlskrona.

På tisdagen spikades vilka städer som får arrangera de olika deltävlingarna och Karlskrona får förtroendet för tredje gången efter deltävlingar 2006 och 2008. Den andra februari intar landets schlagerelit Rosenholm.

– Det känns oerhört bra, säger Michael Fransson, verksamhetschef på arenabolaget till Blekingenytt. Att få förtroendet att arrangera en deltävling är för tredje gången är ett tecken på att vi kan det här och betyder väldigt mycket för arenan och kommunen.

Förutom Karlskrona blir det deltävlingar i Göteborg, Skellefteå och Malmö. Andra chansen avgörs i Karlstad och finalen går av stapeln i Stockholm.

– Vi är mycket glada över årets geografiska spridning av städer, från Karlskrona i söder till Skellefteå i norr. Det är orter och arenor som har den kapacitet och kunskap som behövs för att hantera både arena- och tv-produktionen för Melodifestivalen. Vi ser fram emot att tillsammans med dem skapa en fest, både för publiken på plats och tv- tittarna, säger Maria Ilstedt, projektledare för Melodifestivalen 2013.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.