Skottlossning i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan halv åtta på onsdagskvällen avlossade polisen varningsskott på parkeringen bakom Maxi i Ronneby.

Polisen avfyrade varningsskott på onsdagskvällen sedan en person viftat med ett vapen eller en vapenattrapp på parkeringen bakom Maxi i Ronneby.

Grov misshandel

Enligt Blekingepolisen skedde en grov misshandel i Sörbygården tidigare under kvällen. Just där uppehöll sig tidigare i dag ett stort antal Outlaws-medlemmar innan den gemensamma avfärden mot begravningen i Bredåkra kyrka där den mördade 49-årige ex-presidenten i Outlaws från Ronneby begravdes i dag.

Polisen spärrade under kvällen  av Sörbygården sedan en person misshandlats allvarligt och ytterligare två personer misshandlats på gården.

Två personer greps vid Sörbygården misstänkta för misshandeln och en stund senare greps ytterligare tre personer på parkeringen bakom Maxi i Ronneby sedan en av dem viftat med ett vapen eller en vapenattrapp mot polisen.

Det mesta tyder på att samtliga inblandade i bråket som uppstått på Sörbygården i Ronneby under kvällen sannolikt tillhör samma gäng.

Två kvar på sjukhus

Två personer tas i nuläget om hand på Blekingesjukhuset. En man i 45-års åldern vårdas på kirurgkliniken, läget bedöms som allvarligt men stabilt. En man i 25-års åldern är lindrigt skadad men kommer att föras till kirurgkliniken i Malmö. En tredje man i 30-årsåldern har fått lämna sjukhuset med lindriga skador.

Brottsplatsen är avspärrad och husrannsakan pågår. Förhör kommer att hållas på plats med deltagarna på tillställningen.

Polisen avfyrade  varningsskott innan gripnadena, men ingen person uppges ha skadats i samband med varningsskotten.

De fem gripna misstänksbland annat för grov misshandel, hot mot tjänsteman samt brott knivlagen.

Enligt polisens informationschef Lotta Hansson var läget vid 20.45-tiden på onsdagskvällen under kontroll. Ett 40-tal poliser finns posterade mellan Karlskrona och Ronneby under kvällen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.