Polisens kommunikationschef Peter Drake fick ta emot priset. Foto: Polisen

Här är Gävles vackraste bock

Uppdaterad
Publicerad

När Gävleborna själva får välja är det Polisbocken som är den ståtligaste bocken i staden. För andra året i rad röstades den fram som vinnare.

För andra året i rad har Polisbocken utsetts till ”Årets finaste bock” i Gävle. Under en ceremoni i lördags presenterades vinnaren som röstats fram av Gävleborna.

– Det är jätteroligt att polisen uppmärksammas positivt och ett tecken på hur mycket allmänheten uppskattar det jobb vi gör i samhället, säger polisregion Mitts kommunikationschef Peter Drake som tog emot priset i samband med kulturevenemanget Å-draget i centrala Gävle.

Målande polis

Polisbocken målades förra året av polisen och konstnären Karl Tony Olson på plats i polishuset i Gävle, där den också står på trottoaren utanför personalentrén. Tillsammans med de andra bockarna som står utplacerade i centrala Gävle under sommaren, så ingår Polisbocken i Stadsparaden. Syftet är att skapa ett mer levande centrum.

På Polisens facebooksida hyllas bocken. Bland annat beskriver en följare bocken som ”Ser lite ut som en hippieÄlg med bootcut-gabardin-byxor”.

Två år i rad

Det polisbilsinspirerade utseendet har fallit Gävleborna i smaken, så mycket att Polisbocken blivit först i Stadsparadens historia med att vinna två gånger – i rad dessutom. Röstandet äger rum på webben under hela sommaren men också i samband med invigningen av årets bockar i Boulognern på Nationaldagen varje år. Då har polisen varit på plats med flera verksamheter och träffat allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.