Foto: SVT (arkiv)

Tre anhölls för stöld

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer är anhållna i Hudiksvall misstänkta för stöld, alternativt häleri och förberedelse till grov stöld.

Polisen i Gävleborg uppger att man vid niotiden på onsdagsmorgonen kontrollerade två personer som färdades i ett fordon. De hade lastat gods på en släpvagn i Delsbo, och tilldragit sig polisens misstänksamhet. En tredje person var med vid lastningen.

Vid kontrollen hittade polisen en mängd gods i bilen, som dykutrustning, bilstereo med avklippla kablar, kompressor, knivar i en ryggsäck med verktyg som antas användas vid inbrott, med mera. Även narkotika och kanyler till sprutor hittades.

Polisen beslutade om att göra husrannsakan hos den tredje personen som deltagit vid husrannsakan. Polisen grep de tre, en 58-årig man, hans 27-årige son samt en 36-årig kvinna.

Den äldre mannen var förare av bilen. Vid husrannsakan i 27-åringens bostad i Delsbo hittades mer misstänkt stöldgods som togs i beslag. Polisen misstänker att släpvagnen är stulen och ommålad, och polisen ska undersöka vem släpvagnen tillhör. Den 58-årige föraren misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott, med mera. De tre anhölls under onsdag eftermiddag efter beslut av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.