Så ska Dala-Demokraten räddas

Uppdaterad
Publicerad

I ett försök att rädda den ekonomiskt hårt tyngda tidningen Dala-Demokraten inleds nu ett samarbete med konkurrenten Dalarnas Tidningar.

Efter 95 år som fristående socialdemokratisk tidning inleder nu Dala-Demokraten ett samarbete med Dalarnas Tidningar som ägs av tidningskoncernen Mittmedia.

-Självklart sa vi ja

  – Dom har vänt sig till oss och frågat om vi kan medverka i en räddningsplan och vi sa självklart ja, säger Ewa Wirén, som är redaktionschef på Dalarnas Tidningar. 

Dalarnas Tidningar ger ut;  Falu-Kuriren, Borlänge Tidning, Södra Dalarnas Tidning, Nya Ludvika Tidning och Mora Tidning.

Brottats med problem

Dala-Demokraten har under många år brottats med vikande upplaga och minskade annonsintänkter. Förra året gjorde tidningen en förlust på nästan fem miljoner kronor.

-Vi kan inte längre hoppas på att annonskonjunkturerna vänder utan vi måste säkra oss för framtiden, säger Lennart Håkansson som är Dala-Demokratens styrelseordförande.

Inte helt negativ

-Vi har inte så många val så jag är inte helt  negativ till ett samarbete, säger Per Eklund som är SJF:s representant på Dala-Demokraten.

Det är ännu inte känt hur samarbetet mellan Dala-Demokraten och Dalarnas Tidningar kommer att se ut.

Liknande samarbete

I Gävle finns ett liknande samarbete mellan Arbetarbladet och Gefle Dagblad, där har dom båda tidningarna bl a en gemensam sportredaktion.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.