Vita duken för Laurentsio

Uppdaterad
Publicerad

Nu har långfilmen som Laurentsio Pettersson från Bollnäs är med i Sverigepremiär. I filmen ”Yoko”, spelar han ett sagodjur från Tibet.

Laurentsio Pettersson växte upp under plågsamma förhållanden på ett barnhem i Rumänien, men kom som 11-åring till Sverige där han adopterades av en familj i Hofors. Han är född med korta ben och har endast fyra fingrar på höger hand och skulle enligt honom själv inte ha överlevt i Rumänien.

Ett utmanande liv

Livet för Laurentsio är en utmaning också Sverige, men här på ett mer självförvållat och positivt sätt. Under tonåren var Laurentsio nämligen mycket aktiv inom idrotten och blev också som 18-åring trefaldig guldmedaljör i världsspelen för flerhandikappade i USA. Förra året deltog han också i realityserien Mot alla Odds, som sändes i Sveriges Television. Där var utmaningen att under 254 dagar ta sig från Victoriafallen i Zambia, till Skelettkusten i Namibia.

Spelar sagodjur

Den senaste utmaning har varit som skådespelare i långfilmen ”Yoko”. Laurentsio spelar ett sagodjur från Tibet och han spelar iklädd en stor djurdräkt. Långfilmen som har Sverigepremiär denna fredag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.