OKQ8-personal hotar säga upp sig

Uppdaterad
Publicerad

Personalen på OKQ8 i Djurås hotar att säga upp sig om ett effektiviseringsprogram blir verklighet.

Programmet som av ledningen har kallats för ett ”SMART-projekt” innebär både personalminskning, ensamarbete kvällstid samt förändrade arbetsmetoder på flera sätt. Allt från städning till hantering av varor ses över.

Ensamarbete sena kvällar

Förändringen har redan genomförts på flera håll i landet och nu är det OKQ8-macken i Djurås som står på tur. Men där säger personalen ifrån eftersom man är övertygad om att arbetsvillkoren kommer att försämras, vilket även kommer att drabba kunderna som får sämre service.Ensamarbete under tidiga morgnar och sena kvällar är också något som personalen sätter sig emot. Enligt uppgifter till SVT Gävledala har personal hotat att säga upp sig i protest om förändringarna drivs igenom, men ingen vill låta sig intervjuas i tv.

Ledningen till Djurås

– Just nu vill vi invänta ett möte med ledningen den 14 juni innan vi säger något mer, uppger en av de anställda och syftar på ett möte där ledningen kommer att besöka de anställda i Djurås.

På transportarbetarförbundet säger man sig göra allt för att stötta de anställda.

– Just nu är läget i Djurås låst, men vi kommer givetvis att fortsätta förhandlingarna och diskussionerna, säger Ken Järn som är ombudsman på Transportarbetareförbundets avd.88.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.