NÄL öppnar sin operationsverksamhet på måndag. Foto: SVT/Arkiv

Operationer ställs in på lasarettet

Uppdaterad
Publicerad

Planerade operationer för patienter som behöver en vårdplats ställs in på Helsingborgs lasarett.

– En del har vi tvingats ställa in, tyvärr. Det är väldigt sorgligt för de som hade en planerad operation att få besked kvällen innan eller samma dag, säger Brita Winsa, divisionschef i kirurgi på Helsingborgs lasarett.

Stoppet beror på bristen på vårdplatser. Enligt Brita Winsa är det många sökande till akutmottagningen och platserna räcker inte till.

De som drabbas är patienterna som behöver vård efter en operation, men lasarettet kommer fortsätta genomföra akuta och dagkirurgiska operationer.

Läget förändras hela tiden

Exakt hur länge stoppet varar är oklart.

– Imorgon ställs en del operationer in, men vi tar ställning till detta flera gånger per dag eftersom läget förändras också, säger Brita Winsa.

De som fått sina operationer inställda kommer så småningom opereras, men individuella bedömningar avgör hur snabbt det kommer att ske.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.