Delar av Backe sjukhus är övergivet Foto: SVT

Backe sjukhus sålt

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Backe sjukhus sålts på exekutiv auktion. Priset blev 9,5 miljoner kronor och köpare är en 56-årig örebroare i assistansbranschen.

Kronofogden höll under onsdagseftermiddagen en exekutiv auktion av fastigheten Backe 14:1, i dagligt tal kallat Backe sjukhus. Bolaget som ägde sjukhuset försattes i konkurs för två år sedan och det var konkursförvaltaren som ville att fastigheten såldes av Kronofogden.

Värderingen av fastigheten, som i dag innefattar hälsocentral, äldreboende och boende för ensamkommande flyktingbarn, var satt till 9,5 miljoner kronor.

Inför auktionen hade 20 anmält intresse för fastigheten, men när auktionen inleddes på måndagseftermiddagen så var sex anbudsgivare aktiva. Det utgångsbudet var 4 miljoner kronor.

Köpare är, enligt Kronofogden 56-årige Sabri Erdinc i Örebro. Han är entreprenör och driver sedan flera år tillbaka flera företag i assistansbranchen i Örebro tillsammans med sin bror.

– I köpet ingår befintliga hyreskontrakt, säger Mikael Lundholm, vid Kronofogden i Östersund. De fortsätter att gälla.

Vad Erdinc har för planer för Backe sjukhus är inte känt.

SVT Nyheter Jämtland har försökt att nå köparen utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.