Flyttar till konkurrenterna

Uppdaterad
Publicerad

I Lillänge finns redan flera sport- och friluftsbutiker. Och nu ska det fyllas på ännu mer. I mars flyttar två butiker till upp till handelsområdet.

Länets sport- och friluftsbransch genomgår just nu stora förändringar. Vi har tidigare berättat att XXL etablerat sig i länet. Samtidigt har Intersport och Landbys meddelat att de snart flyttar ut från centrala Östersund och upp till samma område som XXL.

– Vår bedömning är att det är bättre förutsättningar för oss att vidareutveckla verksamheten där uppe, säger Rickard Åslund som äger de båda bolagen.

Lång tradition i centrum

1890 öppnade Landbys i Östersund. 1935 slog Intersport, dåvarande Sporttjänst, upp sina portar. Men nu försvinner alltså båda från centrala stan.

– Jag tror att den här typen av handel är mera gynnsam i externa lägen. Innerstan har goda förutsättningar för annan typ av handel men vår bransch har goda förutsättningar att gynnas där ute istället, säger Rickard Åslund och pekar på att de har en hel del skrymmande handel.

Andra kan flytta

Men alla håller inte med. För ett tag sedan gick jaktbutiken Interjakt i konkurs. Nu jobbar de för att kunna öppna igen. Och då kan centrala stan vara ett alternativ.

– Alternativet är att flytta från det här området och flytta in till centrum, säger Kevin Kirk på Interjakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.