Ulf Hammarberg har övat in tekniken i grenen bowling. Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

Ingen slog en pensionär

Uppdaterad
Publicerad

Idag var det återigen dags för utmaningen ”Vem kan slå en pensionär” i Strömsund. Det blev en hård kamp i ett antal tv-spelssporter. Pensionärerna och femteklassarna var så jämna att resultatet blev oavgjort.  

Det blev en rafflande kamp när Strömsunds pensionärer utmanade klass 5 på Bredgårds skola i tv-spel den 9 februari. En hel del folk hade hittat till Allaktivitetshuset i centrala Strömsund och stod nyfiket och tittade på medan pensionärer och elever gjorde upp i en rad tv-spelssporter som till exempel fotboll, dart, golf, slalom och bowling.

 – Vi har försökt sätta oss in i hur spelen fungerar så gott det går. Jag tycker att vi har trimmat upp oss ganska bra. Spelen är mer fysiska än jag trodde de skulle vara, säger pensionären Jan-Ola Bergkvist.

Han får medhåll av träningskompisen Berit Eriksson.

– Det är väldigt roligt och socialt, dessutom nyttigt för barnen att få umgås över generationsgränserna. Jag hoppas såklart att vi pensionärer vinner, säger hon med glimten i ögat.

Tävlingen började med bowling och det var många som lyckades få full pott genom en strike. Men när sista spelet var avklarat visade det sig att kampen var så jämn att slutresultatet till sist blev oavgjort.

– Det här är verkligen jättekul! Men vi har varit lite nervösa inför tävlingen. Nu känns det bara roligt att få vara här, säger kompisarna Tea Bostedt, Ronja Näsström, Lizen Nygren och Wannapha Namsawang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.