Stor industribrand i Rätan

Uppdaterad
Publicerad

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brann för fullt under fredagen. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpade elden.

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, förstördes delvis i en brand under fredagskvällen. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpade elden.

– Halva industribyggnaden är uppbrunnen, men halva är kvar, om än med stora skador, säger Teresia Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

Byggnaden, som rymmer ett företag som kapar och paketerar ved, är cirka 2 000 kvadratmeter stor.

Räddningstjänsten kunde förhindra att elden spred sig till Intilliggande byggnader som garage och bostäder och inga människor behövde evakueras.

På lördagsmorgonen fanns fortfarande personal från Räddningstjänsten på plats för att släcka mindre bränder. Bland annat arbetade man med att släcka en glödbrand i en spånsilo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.