Kommunal Norrbotten kräver att alla går

Uppdaterad
Publicerad

Kommunal Norrbottens representanter är inte nöjda med dagens besked. Fackavdelningen kräver fortfarande att alla sjutton ledamöter i förbundsstyrelsen ska avgå.

Kommunalarbetareförbundet presenterade en åtgärdsplan på onsdag eftermiddag. Och så meddelade fackordförande Annelie Nordström att hon ska avgå, men först vid kongressen i maj.

– Fram tills dess stannar jag kvar på min post och jag ska lägga all min energi på att göra om och göra rätt och på vårens viktiga avtalsrörelse, sade hon på en presskonferens.

Skandalen inom Kommunal

Kräver fler avgångar

Men att ordförande Annelie Nordström avgår räcker inte för Kommunal Norrbottens avdelningsstyrelse.

– Vårt krav är att alla sjutton personer som sitter i förbundsstyrelsen ska ställa sina platser till förfogande. Det som hänt är åt hälsingland, för att säga något.

– Vi har en kris i förbundet nu och vi i Norrbotten måste träffas och diskutera hur vi ska se på det som kommit fram och hur vi kan återupprätta vårt anseende, säger Zara Leghissa, ordförande för Kommunal Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalen inom Kommunal

Mer i ämnet