• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Foto: SVT

Politiker på studiebesök hos företag

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera stora varsel och kritik från företagarna om dålig näringslivspolitik samlades i dag Norrköpings politiker för att lyssna till vad företagen vill för att göra företagsklimatet bättre.

Norrköpingspolitiken har fått svidande kritik från företagarna i kommunen att näringlivsfrågorna inte hanteras efter ordning. Inte minst efter alla stora varsel.

I dag samlades nästan alla 85 ledamöterna i kommunfullmäktige för att ge sig ut och göra studiebesök hos 53 Norrköpingsföretag.

Fullmäktigeledamöterna Lars-Göran Arvidsson (KD) och Åsa Sköldestig (S) träffade fem unga killar i 20-årsåldern, som efter två års företagande nu kan leva på sina filmproduktioner.

Killarna i Kojan Filmbyrå menar bland annat att man behöver stöttning för att kunna vidareutvckla en filmindustri i Norrköping, kallat Film i Öst, som kan producera såväl långfilmer som TV-produktioner och dokumentärfilmer.

Se mer i inslaget ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.