Ödeshög sörjer bygdens son

Uppdaterad
Publicerad

Ödeshögs kommunalråd Magnus Oscarsson (KD) talar varmt om bortgångne fotbollshjälten Klas Ingesson.

– Han var oerhört populär och en människa som brydde sig, som engagerade sig här i hemmakommunen Ödeshög, säger Magnus Oscarsson.

”En sorgens dag”

Han var ute i världen och spelade med framgång runt om i Europa, men han kom alltid tillbaka till Ödeshög. Vad har det betytt för Ödeshög?

– Det har betytt otroligt mycket för oss som kommun. Vi har haft en ambassadör för vår kommun av sällan skådat mått. Så vi är otroligt tacksamma, säger Magnus Oscarsson.

På eftermiddagen hölls en minnesstund i kommunhuset och på torget flaggar man i dag på halv stång.

– Det är en sorgens dag för Ödeshögs kommun, säger Magnus Oscarsson.

Tyst minut

Klas Ingessons minne kommer även att hedras under kvällens två fotbollslandskamper, damernas match mot Tyskland i Örebro samt U23-damernas match mot Norge i Linköping. Det blir en tyst minut inför matchen och sorgband på de svenska spelarna.

Även i de sista omgångarna av allsvenskan och superettan kommer matcherna att inledas med en tyst minut och spelarna ska bära sorgband.

Se mer i inslaget ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.