Foto: Anna Hållams/TT

Prinsessan Estelle i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Prinsessan Estelle gjorde i dag kunglig officiell debut när hon för första gången besökte sitt hertiginnedöme Östergötland.

Många Linköpingsbor hade samlats för att ta emot prinsessan, som tillsammans med mamma Victoria och pappa Daniel anlände vid Linköpings slott vid lunchtid.

Kungligheterna inledde med att inspektera den nyinredda salong i slottet som bär prinsessans Estelles namn.

– Det ska bli roligt att få visa den för prinsessan och kronprinsessparet, säger landshövding Elisabeth Nilsson i ett pressmeddelande.

Sedan var det dags för huvudpersonen att ta sig an dagens viktigaste uppdrag: invigningen av en drygt 800 meter lång sagostig som hon 2012 fick i doppresent av länet. Det handlar enligt länsstyrelsen om en ”upplevelsestig med natur- och sagotema” vid sjön Tåkern.

Det är långt ifrån första gången Estelle följer med föräldrarna på kungliga uppdrag, men dagens vistelse var lite extra speciell då det var första gången som hon stod med som deltagare i den kungliga kalendern.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.